Pahare Apa

Pahare Apa Cristal

Pahare Apa Cristal sau Pahare Long drink Cristal. Uneori le mai gasesti si sub numele de pahare suc ori pahare juice.  Oricum le-ai spune, Paharele Apa de la Cristal Bohemia sunt mereu in voga!

FILTRE

Tip Produs

Material

Nr. bucati/Set

Colectia

Pahare Apa

Paharele de apa au un design specific?

Da, paharele de apa pot avea un design specific, care poate varia in functie de preferinte, cultura si context. Iata cateva aspecte de design specifice paharelor de apa:

 • Forma: Paharele de apa pot avea forme variate, de la cilindrice sau conice la forme mai complexe, cum ar fi paharele tulipan sau goblet. Forma poate influenta aspectul estetic al paharului si poate afecta modul in care este tinut si utilizat.
 • Capacitatea: Paharele de apa pot varia in ceea ce priveste capacitatea lor de a contine lichid. Exista pahare mai mici, cu capacitate de aproximativ 200-250 ml, si pahare mai mari, care pot contine intre 300 si 500 ml sau chiar mai mult.
 • Materialul: Paharele de apa pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi sticla, cristal, plastic sau metal. Materialul poate influenta aspectul, calitatea si greutatea paharului.
 • Transparenta: Multe pahare de apa sunt transparente pentru a permite vizualizarea continutului si a nivelului de apa din interior. Transparenta poate varia in functie de materialul folosit si de gradul de opacitate.
 • Detaliile decorative: Anumite pahare de apa pot avea detalii decorative, cum ar fi modele gravate, dungi sau desene artistice. Aceste detalii adauga un element estetic si personalitate paharului.
 • Ergonomie: Designul paharelor de apa poate fi influentat de aspecte ergonomice, cum ar fi forma si grosimea peretelui, precum si aderenta usoara pentru o prindere confortabila.
 • Stabilitatea: Paharele de apa pot fi proiectate pentru a fi stabile si a evita rasturnarea accidentala. Acest lucru poate fi realizat prin adaugarea unei bazelor mai late sau a unor elemente de echilibrare.

Din ce material este fabricat un pahar de apa?

Paharele de apa pot fi fabricate din diverse materiale, iar alegerea materialului depinde de preferintele individuale, stilul de viata si scopul de utilizare. Iata cateva materiale comune utilizate in fabricarea paharelor de apa:

 • Sticla: Paharele de apa din sticla sunt foarte populare datorita transparentei si aspectului lor elegant. Sticla este un material durabil, non-toxic si rezistent la pete si mirosuri. Paharele de apa din sticla pot fi utilizate in mod repetat si sunt potrivite pentru utilizarea zilnica sau pentru ocazii speciale.
 • Cristal: Paharele de apa din cristal sunt considerate a fi de o calitate superioara si mai elegante decat cele din sticla obisnuita. Cristalul este un material fin, cu un continut mai mare de plumb, ceea ce ii confera stralucire si claritate superioara. Aceste pahare sunt adesea folosite in ocazii speciale si sunt considerate un simbol al luxului.
 • Plastic: Paharele de apa din plastic sunt o optiune populara pentru utilizarea in aer liber, in timpul calatoriilor sau in locatii in care se doreste evitarea riscului de rupere a paharelor din sticla. Plasticul folosit in fabricarea paharelor poate varia, existand optiuni mai rezistente si durabile. Este important sa se aleaga plasticul de calitate alimentara si non-toxic.
 • Acrilic: Paharele de apa din acrilic sunt similare celor din plastic, dar sunt fabricate dintr-un tip specific de plastic numit acrilat. Acestea sunt rezistente, usoare si pot rezista la impact. Paharele de apa din acrilic sunt adesea preferate in timpul activitatilor in aer liber sau pentru utilizarea in zone cu risc de rupere.
 • Metal: Unele pahare de apa sunt fabricate din metal, cum ar fi otelul inoxidabil. Acestea sunt durabile, rezistente la coroziune si pot mentine temperatura bauturilor pentru o perioada mai lunga de timp. Paharele din metal sunt populare in special pentru bauturile reci, cum ar fi apa rece sau cocktailurile.

Prin ce sunt deosebite Paharele de Apa din Cristal?

Paharele de apa din cristal sunt deosebite fata de cele din alte materiale in mai multe moduri. Iata cateva caracteristici distinctive ale paharelor de apa din cristal:

 • Stralucire si claritate superioara: Cristalul este un material fin si transparent care confera paharelor o stralucire si claritate deosebita. Aceste pahare au un aspect elegant si atragator, adaugand o nota de lux si rafinament.
 • Greutate si rezistenta: Paharele de apa din cristal sunt adesea mai grele decat cele din sticla obisnuita, ceea ce le confera o senzatie solida si substantiala in mana. Desi sunt delicate si necesita o manipulare atenta, paharele de apa din cristal sunt, totusi, durabile si rezistente la zgarieturi.
 • Sunet distinct: Atunci cand sunt ciocnite usor, paharele de apa din cristal produc un sunet distinct si placut datorita compozitiei lor si calitatilor acustice speciale. Aceasta contribuie la experienta placuta a savurarii unei bauturi dintr-un pahar de cristal.
 • Gravura si detaliu fin: Cristalul ofera posibilitatea de a realiza gravuri fine si detalii artistice pe pahare. Aceasta permite personalizarea paharelor de apa si adaugarea unui element decorativ suplimentar.
 • Retentia temperaturii: Un alt aspect distinctiv al paharelor de apa din cristal este capacitatea lor de a mentine temperatura lichidului pentru o perioada mai lunga de timp. Datorita compozitiei sale si grosimii specifice, cristalul poate pastra bautura rece sau calda mai mult timp.

Ce dimensiune are un pahar de apa?

Dimensiunea unui pahar de apa poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi scopul de utilizare, preferintele individuale si normele culturale. Cu toate acestea, exista anumite dimensiuni comune pentru paharele de apa. Iata cateva dimensiuni obisnuite ale paharelor de apa:

 • Capacitate standard: Paharele de apa obisnuite au adesea o capacitate de aproximativ 250 ml. Aceasta este dimensiunea standard pentru multe pahare de apa utilizate in gospodarii si restaurante.
 • Capacitate mai mare: Exista si pahare de apa mai mari, care pot avea o capacitate de 300-500 ml sau chiar mai mult. Aceste pahare pot fi preferate de persoanele care doresc sa bea o cantitate mai mare de apa sau pentru utilizarea in timpul mesei.
 • Pahare mici: Unele pahare de apa pot fi mai mici, avand o capacitate de aproximativ 150-200 ml . Acestea pot fi utilizate pentru servirea bauturilor in cantitati mai mici sau pentru a crea o prezentare mai estetica.

Cand a aparut prima data paharul de apa?

Paharul de apa a fost folosit de-a lungul istoriei umane, iar data exacta a aparitiei sale nu este cunoscuta. Desi nu exista informatii precise despre primul pahar de apa, se estimeaza ca utilizarea vaselor pentru consumul de apa dateaza inca din cele mai vechi timpuri.

In antichitate, oamenii foloseau diferite tipuri de vase pentru a bea apa, precum cupe, strachini sau cupe din argila, piatra sau metal. Aceste vase erau adesea realizate manual si aveau forme si stiluri variate in functie de cultura si regiunea in care erau utilizate.

De-a lungul evolutiei societatii umane, productia si tehnologia au avansat, iar paharele de apa au devenit din ce in ce mai rafinate. Sticlaria a jucat un rol important in dezvoltarea paharelor, iar fabricarea paharelor din sticla s-a dezvoltat considerabil in perioada medievala si moderna.

Astazi, exista o gama larga de pahare de apa disponibile, fiecare cu propriul design, materiale si caracteristici specifice, satisfacand nevoile si preferintele individuale ale oamenilor din intreaga lume.

Paharele de apa din Cristal se pot spala la masina de spalat vase?

Desi paharele de apa din cristal sunt durabile si rezistente, nu se recomanda spalarea lor in masina de spalat vase automata. Acest lucru se datoreaza mai multor motive:

 • Sensibilitatea la temperatura: Paharele de apa din cristal sunt sensibile la variatiile bruste de temperatura. Masinile automate de spalat vase utilizeaza apa fierbinte si cicluri de uscare termica, care pot cauza socuri termice si sa afecteze cristalul, ducand la craparea sau fisurarea acestuia
 • Frecarea si zgarieturile: In timpul ciclurilor de spalare automata, paharele pot intra in contact cu alte vase, tacamuri sau componente interne ale masinii de spalat. Acest contact poate duce la frecare si zgarieturi pe suprafata delicata a cristalului, afectand aspectul si claritatea acestuia.
 • Detergentii agresivi: Majoritatea masinilor de spalat vase utilizeaza detergenti puternici si adesea chimici agresivi pentru a curata vasele. Acesti detergenti pot fi duri pentru cristal si pot afecta stralucirea sau finisajul sau.

Pentru a proteja si mentine aspectul paharelor de apa din cristal, se recomanda spalarea lor manuala. Acest lucru permite controlul asupra temperaturii, utilizarea de detergenti blanzi si evitarea frecarii excesive. Spalarea manuala delicata, cu apa calda si un detergent de vase non-abraziv, urmata de uscarea cu o carpa moale, este cel mai indicat mod de intretinere a paharelor de apa din cristal.

Este important sa consultati si instructiunile specifice ale producatorului pentru ingrijirea si curatarea paharelor de apa din cristal pe care le detineti, deoarece acestea pot oferi recomandari specifice pentru acel tip de cristal in parte.